Vogeltentoonstelling
Het college geeft toelating aan ornithologische vereniging 'De Heikneuter-Pijpelheide' om een vogeltentoonstelling te organiseren op zaterdag 10 oktober en zondag 11 oktober 2015 in de parochiezaal van Pijpelheide. De vereniging moet zich wel aan enkele regels houden: geen professioneel pluimvee tentoonstellen, geregistreerd zijn bij het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen), alle vogels moeten voorzien zijn van een open of gesloten voetring, geen blindgemaakte vogels tentoonstellen, enz.

Meiboomplanting
Het college geeft toelating aan Koninklijke Heemkring Die Swane om een meiboomplanting te organiseren op zondag 24 mei 2015 op het Heemerf Kaasstrooimolen, langs de Bruggeneindse Heibaan in Heist-op-den-Berg. Het gemeentebestuur zal voor technische hulp zorgen, o.a. leveren van nadars, groene containers en verlengkabels, nazicht van het grasveld, ...

Werken drinkwaternetwerk
Het college gaat akkoord met het voorstel van Pidpa om werken uit te voeren aan het drinkwaternet in de Kapelstraat in Schriek. De kosten voor de aanpassingswerken zijn geraamd op 2.620 euro en zijn volledig ten laste van Pidpa.

Renovatie dak jeugdhuis
Het college keurt het bestek en de raming goed voor de renovatie van het dak van jeugdhuis Joki. Een aantal firma's wordt uitgenodigd voor de onderhandelingsprocedure. De offertes moeten ten laatste op 21 mei om 10 uur toekomen in het gemeentehuis.
Nieuws vanuit de gemeente

Lenteschoonmaak
Dit jaar worden de inspanningen voor een properder Heist opgedreven. In het kader van het zwerfvuilbeleid staan heel wat acties op de planning: een lenteschoonmaak, een zwerfvuilwandeling, enz. Meer weten?

Gemeentelijke toelage voor project in het Zuiden
Het gemeentebestuur verleent een toelage aan vierde-pijlerorganisaties waarbij inwoners van Heist-op-den-Berg betrokken zijn, voor subsidiëring van projecten in het Zuiden. Meer weten?

'Ambacht in de kijker' viert zijn tiende verjaardag!
Ambacht in de Kijker' is een wedstrijd om kwaliteitsvolle ambachtsmannen en –vrouwen in de schijnwerpers te plaatsen, de ambachtelijke sector bij het grote publiek bekend te maken en jongeren warm te maken voor deze beroepen.